Följ VisitNorway

OS-vinnaren hyllar Norge som skidland

Pressmeddelande   •   Okt 19, 2017 08:07 CEST

Foto: Visitnorway

-Det är som en ögonöppnare, när du reser världen runt och kommer hem och inser, att Norge är något av det mäktigaste, som världen har att bjuda på. Skidåkning handlar inte bara om att vara snabbast eller bäst. Det handlar om upplevelser och att vara ute, spåren som du sätter, topparna du bestiger, ljuset och den friska luften.

Citatet ovan är från den norska OS vinnaren och femdubbla världsmästaren i alpin skidåkning, Aksel Lund Svindal.

I den nya skidvideon ”Come follow my path”, skapad av Aksel Lund Svindal i samarbete med Visit Norway, får man ta del av Aksels tankar om Norge som alpindestination. Hans passion för de norska fjällen visar sig tydligt, när han berättar om hur Norges mäktiga natur, har gjort honom till en av världens bästa skidåkare.

- När det kommer till skidåkning, så har Norge absolut allt. Norges stora möjligheter för skidåkning – inklusive skidorterna, kulturen och de människor du möter – har gjort mig till den skidåkare som jag är idag, säger Aksel Lund Svindal.

”Du inser att Norge är något av det mäktigaste”
Aksel Lund Svindal var bara 3 år gammal, när han första gången spände skidor på fötterna och susade ned för de norska fjällen. Sedan har skidåkningen fört honom världen runt och han har stått överst på pallen i både storslalom, störtlopp och Super G. Men kärleken till Norges mäktiga natur och upplevelser utanför pisterna –off piste, topptur och sommarskidåkning – har han bevarat.

- Den nya filmen vill förmedla Aksels begeistring för Norge som en alpindestination i världsklass, förklarar Robert Nygårdhs, marknadschef för Visitnorway i Sverige.

- För många skandinaver är Norge ett skidland, som man gärna reser till. Men bland svenskar finns det fortfarande en stor grupp skidåkare som inte har upptäckt Norge än. Det vill vi gärna ändra på och därför har vi allierat oss med en av världens bästa alpinister och har bett honom ge sin bild av Norge. Vi har valt att jobba med Aksel Lund Svindal eftersom han personifierar skidkulturen på många sätt och den variation som Norge erbjuder alla åldrar och nivåer – från barnfamiljer till mer vana alpinister, säger Robert Nygårdhs, marknadschef för Visitnorway i Sverige.

- Det som en ögonöppnare, när du reser världen runt och kommer hem och inser, att Norge är något av det mäktigaste, som världen har att bjuda på. Skidåkning handlar inte bara om att vara snabbast eller bäst. Det handlar om upplevelser och att vara ute, spåren som du sätter, topparna du bestiger, ljuset och den friska luften, säger Aksel Lund Svindal.

Skidfilmen «Come follow my path» med Aksel Lund Svindal är två minuter lång och kan ses på: 

Visitnorway.se

Vimeo


För mer information:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig Visitnorway
Mail caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Mobil 0704 716 407

Espen Graff
Pressekontakt i Norges Skiforbund (hanterar alla presshänvisningar om Aksel Lund Svindal)
Mail Espen.Graff@skiforbundet.no
Mobil +47 909 32 59

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.