Följ VisitNorway

Oslo är Skandinaviens nya kaffemecka

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2018 07:23 CEST

CH - visitnorway.com

Norrmännen vet hur man njuter av sitt kaffe och dricker en hel del. Globalt förtär bara finländarna mer kaffe dagligen. Den norska kaffe-kulturen har nyligen gjort en intressant resa: från en vardaglig dryck till en kulinarisk delikatess i linje med exklusivt vin och gourmetmat.

Nu har Lonely Planet rankat Oslo som en av de fem bästa platserna för kaffe i Europa. De beskriver stadens kaffe som lätt och fruktigt – och att baristorna behandlar kaffet med samma precision som en Michelin-kock.

Kaffe-måsten för Osloturisten:

Tim Wendelboe
En espresso-bar med mål att vara bland de bästa i världen. Här finns också rosteri och kaffe-träningscenter. Ägs av Tim Wendelboe, världsprisad barista och champion!
Tim Wendelboe

Hendrix Ibsen
Unikt litet ställe där kaffe och öl samsas om utrymmet. Hendrix Ibsen var först i Norge med att servera nitrokaffe på fat. Nitrokaffe är en trendig dryck som serveras kall och hälls upp på samma sätt som en fatöl.
Hendrix Ibsen

Fuglen
Kaffe-bar på dagen och cocktail-bar på kvällen – och alltid en vintage-shop. Fuglen öppnade som kaffe-bar 1963 och dess högkvalitativa kaffe och te är fortfarande en hög prioritet. Här finns alla sorters espresso-drinkar och på kvällen är det cocktails gjorda på färska ingredienser som gäller. Dessutom är allt till salu – som stolar, bord och lampor i skandinavisk 50- och 60-talsdesign.
Fuglen

Java
Litet och mycket populärt ställe, känt för sina espresso-drinkar och sin huvudbarista som är den tidigare världsmästaren Robert Thoresen. Java öppnade 1997 och 2000 öppnade de sitt eget mikro-rosteri.
Java

Mer information

VisitOslo

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.