Följ VisitNorway

Oslo Vinterpark - Skidorten mitt i city

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2013 09:03 CET

Oslo Vinterpark är den perfekta mixen av två världar. Bra skidåkning med hela 18 nedfarter och - på bara 20 minuters avstånd - finns storstaden Oslo med restauranger, muséer, designbutiker och operan.

Oslo Vinterpark, vid Holmenkollen, har både barnområden, terrängpark och carvingpister, varav en
är hela 1550 meter lång med en fallhöjd på 381 meter. Förra året fick Oslo Vinterpark en ny 6 stol-expresslift i Wyllerområdet som gör att de i år öppnar de med dubbel liftkapasitet. Wyller i Sørkedalen har blivit destinationens nya entré till systemet med stora parkeringsplatser, hållplatser för kollektivtrafik, skiduthyrning, verkstad och ett café med servering av varm mat.

Randoneevägar - för de som föredrar att gå upp
För de som inte vill ta liften upp i backen, så går det lika bra att gå upp. Oslo Vinterpark kan i år erbjuda en egen väg för Randonneskidåkarna vid sidan av Wyllerbacken. Vägen ligger bredvid backen av säkerhetsskäl, både för de som går uppför och för de som susar nedför backen. Och har man ingen egen Randonnee utrustning, så finns det att hyra i skiduthyrningen.

Norges största testcenter
I Wyller finns Norges största testcenter, med mer än 110 par skidor och ett stort antal snowboard av de senaste toppmodellerna. Allt finns tillgängligt att hyra. Här kan du testa för skoj skull eller för att hitta den modell som passar dig bäst för ett köp. Testcentret har allt från vanliga skidor till avancerade racingskidor.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.