Följ VisitNorway

Premiär för Norges nya arkitektritade fjällhytta: Nye Skåpet

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2016 08:22 CEST

Nye Skåpet, Den norske turistforening

Granne med populära naturattraktioner som Preikestolen och Kjerag ligger Norska Turistföreningen nyaste fjällhytta. Och det är inte vilken hytta som helst. Vid den vackra Lysefjorden kan vandrare nu koppla av i moderna arkitektritade stugor med panoramafönster, bastu och specialbyggd dusch.

I helgen öppnades ett helt ny hytte-koncept i den norska fjällvärlden. Norska Turistföreningen (DNT) kallar fjällstugan för Nye Skåpet och den ligger 600 meter över havet vid Lysefjorden, öster om staden Stavanger.

Nye Skåpet består av en huvudstuga med gemensamma rum och kök samt mindre rum med totalt 11 bäddar. Dessutom finns det fem separata stugor med fem bäddar vardera, vilket innebär att det allt som allt finns 36 sängplatser. Det finns dessutom två mindre byggnader med toalett och bastu, samt en specialbyggd dusch utomhus. Istället för elektricitet används gas och vedeldning. Det spartanska till trots ger Nye Skåpet en lyxig känsla i gott samspel med naturen. Stugorna är byggda i mörkt material och smälter väl in i det omgivande landskapet. Det finns gott om stora panoramafönster så att besökare kan beundra den vackra utsikten.

Stora naturattraktioner

Nye Skåpet ligger i ett område som är mycket populärt bland vandrare. Stugorna är en bra utgångspunkt till det stora nätverket av vandringsleder i Frafjordheiene på Lysefjordens södra sida. Hyttan är också ett perfekt första boende på den veckolånga vandringsleden "Lysefjorden runt." Det är en populär tur som tar dig förbi flera ikoniska naturattraktioner, såsom den 600 meter höga platån Preikestolen, Flørli-trapporna med sina 4444 steg och Kjerag. Det senare är ett runt klippblock inklämt mellan två lodräta klippväggar, och det kräver visst mod att gå ut på det.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.