Följ VisitNorway

Redan briljant skidåkning i Hafjell och Kvitfjell

Pressmeddelande   •   Dec 15, 2014 14:00 CET

Snölängtan? Titta på Norge. Där är skidsäsongen redan igång. I backarna finns natursnö och de mest snösäkra skidorterna har startat liftarna. Kvitfjell har öppnat sedan flera veckor och förra helgen öppnade Hafjell. Nytt för i år är prisvärda barnveckor. För oss svenskar blir vinterns Norge-besök extra prisvärt, tack vare den försvagade norska kronan som nu matchar den svenska kronan i värde.

Hafjell och Kvitfjell är några av de mest snösäkra skidorterna i Norge. Medan svenska fjällen väntar på snö, har de norska backarna redan 30-40 centimeter natursnö. Snökanonerna är samtidigt igång för att man så snart som möjligt ska kunna öppna upp ännu fler backar och liftar.

Garanterad snö

Snösäkra Kvitfjell öppnade den första nedfarten för över en månad sedan. I december finns det minst sex kilometer pist öppet. Från jul till säsongens slut kan man välja och vraka mellan minst 15 kilometer pist. Snögarantin innebär att du inte behöver oroa dig för snöförhållandena och skulle inte löftena införlivas kan man utan extra kostnad avboka resan.

Ett snölekland för hela familjen

I familje-eldoradot Hafjell går kabinbanan ända upp till Hafjells snölekland Mosetertoppen. Här kan hela familjen njuta. Där kabinen stannar hittar du Front Yard för barn, med bandliftar, roliga spår och små hopp, samt Hafjells maskotar Pelle, Nora och Gaia – barnens vänner i backen. Här finns också möjligheten att tävla mot varandra i SkiMovie-backen där det går att mäta tiden och även se en inspelad video av loppet efter målgång. För de äldre barnen finns Backyard – en park med lite större utmaningar.

VIP-pass till barnen

Nytt för i år är barnveckorna som går att boka söndag till fredag i januari och mars, för barn upp till sex år. För 49 norska kronor får barnen ett eget VIP-pass som inkluderar liftkort och skiduthyrning i fem dagar, en skidlektion för nybörjare och barnaktiviteter. Dessutom ingår varm dryck och lunch varje dag. Även den försvagade norska kronan kan göra Norgesemestern till en lönsam affär för oss svenskar. Det är nämligen 14 år sedan den norska och den svenska kronan var så jämna till värdet.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.