Följ VisitNorway

Rekordmånga konserter i Oslo 2016

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2016 08:23 CEST

Aldrig tidigare har det arrangerats så många konserter i Oslo som under 2016. Huvudstaden arrangerar i år dubbelt så många konserter som Stockholm och Köpenhamn. Detta kan vara en bidragande förklaring till att Oslo allt oftare finns med på listor bland trendiga turistmål. 

Listan över musikstorheter som spelar i Oslo 2016 är lång. Oslo Spektrum och Telenor Arena kommer att ta emot 500 000 besökare till sina konserter med tunga namn som Justin Bieber, Adele, Rihanna och Iron Maiden.

”Skandinaviens konserthuvudstad”
Stadens mindre konsertscener kommer sannolikt locka lika många totalt. – Oslo är Skandinaviens konserthuvudstad och 2016 slår nya rekord. Detta är oerhört viktigt för Oslo som turistdestination, säger Bente B. Holm, VD för Visit Oslo, enligt norska abc nyheter.

Topp-tio-listan över trendiga resmål
Oslo kommer att husera dubbelt så många konserter som Stockholm och Köpenhamn. Holm tror att detta är en bidragande faktor till att Oslo blir ett alltmer populärt turistmål för både européer och amerikaner. På Hotels.com är Oslo den enda europeiska staden på topp-tio-listan över trendiga destinationer 2016. ­– Förutom konserterna som lockar besökare till Oslo, ser vi också att det är i samband med dessa arrangemang som Oslo diskuteras i sociala medier runt om i världen. Konserterna helt enkelt vår bästa marknadsföring.

Några av artisterna som spelar i Oslo 2016:
Mariah Carey: Oslo Spektrum, 31 mars

Janet Jackson: Oslo Spektrum, 28 april

A-ha: Oslo Spektrum, 30 april

Adele: Telenor Arena, 1 maj

Mumford & Sons: Oslo Spektrum 10 maj

5 Seconds of Summer: Telenor Arena, 31 maj

Iron Maiden: Telenor Arena, 5 juni

Muse: Telenor Arena, 12 juni

Rihanna + The Weeknd: Telenor Arena, 2 juli

Kraftwerk: Den Norske Opera, 4- 7 augusti

Justin Bieber: Telenor Arena, 23-24 september

The Cure: Oslo Spektrum, 11 oktober

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.