Följ VisitNorway

Röros vinnare av priset "Tourism for Tomorrow"

Pressmeddelande   •   Apr 18, 2012 12:59 CEST

Destinasjon Røros har vunnit ytterligare ett prestigefullt pris då de igår mottog priset ”Tourism for Tomorrow” i kategorin Destination Stewardship under World Travel & Tourism Councils (WTTC) priscermoni i Tokyo. World Travel & Tourism Council (WTTC) är ansvariga för den internatioellt erkända Tourism for Tomorrow-priset som delas ut varje år. Målet med priset är att lyfta fram de främsta exemplen på hållbar turism och ge dem Internationell uppmärksamhet

- Årets vinnare och finalister jobbar i enlighet med det etos som ligger til grund för Tourism for Tomorrow och har visat äkta ledarskap för rese- och turistnäringen, sa David Scowsill, president och adm. dir. i WTTC i sitt välkomsttal under prisceremonin.

Juryns motivering att ge priset till Destinasjon Røros är stadens arbete med hållbar turism och dess utvecklingsprogram som innehåller sociala, kulturella, miljömässiga och ekonomiska förhållanden för de många olika aktörerna och intressenter i reseindustrin i regionen.

Destinasjon Røros har i många år jobbat med ett omfattande kompetenshöjande arbete och synliggjort närodlad matkultur, hållbar närings- och produktutveckling samt hållbar avfallshantering, miljöpolicy och miljösertifiering. Destinasjon Røros har också tagit fram en hållbarhetspolicy och erbjuder ett miljömedvetet företagsutvecklingsprogram för sina medlemmar.  

Reiselivsdirektör Linda M. Ramberg och Prosjektledaren för “Bærekraftig Reiseliv” Hilde Bergebakken, är på plats i Tokyo. De mottog det prestigefulla priset av Gordon Wilson, president och adm. dir. i Travelport.

- Det här är ett stort och viktigt pris, säger Linda M. Ramberg. Det är nu fyra år sedan nyckelaktörerna i destinationssällskapet deltog i en omfattande strategiprocess, som då ledde till att hållbar destinationsutveckling blev ett av våra fokusområden.

För fullständig lista av finalister och vinnarna: www.tourismfortomorrow.com

Om Tourism for Tomorrow
Priserna delas ut av World Travel & Tourism Council. De blev först utdelade 1989 av Federation of Tour Operators innan British Airways tog över 1992. WTTC övertog ansvaret för 2004 och i enlighet med sin Blueprint for New Tourism-vision. Utmärkelserna har genom åren blivit en av de medst profilerade priserna i sitt område.

Om World Travel & Tourism Council:
World Travel & Tourism Council (WTTC) är en global organisation och forum som samlar styrelseledamöter, ordförander och direktörer från de hundra främsta rese- och turistföretagen i världen.  WTTC har som mål att öka kunskapen om rese och turismnäringen som en av världens största industrier med 260 miljoner anställda och 9 procent av världens BNP.

Om Destinasjon Røros:
I Destinasjon Røros ingår även kommunerna Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset og Alvdal.

Andra Rörosutmärkelser inom hållbar turism:
1991 Norges bidrag i prisen European Best Kept Village
1995 European Grand Prix – 1. plass i Norge inom Miljø og Turisme
2009 Norsk reiselivspilot for Bærekraft 2015
2010 Norsk kandidat Tourism for Tomorrow Awards, Sustainable Stewardship
2011 Best Destination i Virgin Holidays Responsible Tourism Awards utdelt under World Travel Market, London.

 

Kontaktpersoner på plats i Japan:
Linda M. Ramberg
Reiselivsdirektør Destinasjon Røros
linda.ramberg@rorosinfo.com
+47 928 03 694

Hilde Bergebakken
Utviklingssjef och Prosjektleder Bærekraftspilot Destinasjon Røros
hilde.bergebakken@rorosinfo.com
+47 911 95 658

Kontaktperson i Røros:
Gunhild Bellsli Reinskou
Markedssjef Destinasjon Røros
gunhild.reinskou@rorosinfo.com
+47 915 66 273

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.