Följ VisitNorway

SALT – En resa till Arktis via musik, konst och kultur

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2014 07:27 CEST

Den 29 augusti invigs det unika kulturprojektet SALT, som med konst, arkitektur, musik och mat hyllar den arktiska naturen, för att göra oss medvetna om landskapets historia och framtid. Under åtta år ska projektet resa runt i de nordliga länderna för att presentera unika musiker och scenkonstnärer i en storslagen föreställning.

Människan har bott och levt i det arktiska landskapet i tusentals år. Nomaderna vandrade med isen, levde av kustområden och bergiga landskap. Den nära relationen till naturen är kärnan i deras kultur. Det är även kärnan i kultur-projektet SALT, som är en åtta år lång resa, där man fokuserar på vår gemensamma framtid, vår livsstil, miljö och klimatförändringar.

SALT beskrivs som ett nomadiskt initiativ som hyllar det arktiska områdets miljö, konst och kultur. Resan började den 29 augusti klockan 6:00 på stranden vid Sandhornøy. Då ska den kinesiska konstnären Yang Fudong visade sin poetiska och vackra filminstallation ” The Light that I Feel” som berör frågor kring identitet, historia och existentiella utmaningar.

Musiker och scenkonstnärer
Den vita sanden, de höga bergen och det turkosa havet blir en vacker scen för kulturprojektet. SALT kommer att presentera ett spännande utbud med internationella och lokala musiker och scenkonstnärer. En rad kulturella upplevelser erbjuds på plats, med sagoberättande vid lägereld, föreläsningar, debatter, musik i traditionell, modern och klassisk tappning, klubbkvällar och teater.

De kommande åren turnerar SALT över den nordligaste delen av vår planet, med stopp på Grönland, Island, Färöarna, Irland, Skottland, Spetsbergen och Alaska.

www.salted.no 

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.