Följ VisitNorway

Satsning på norsk snöman ska locka turister till Troms

Pressmeddelande   •   Feb 03, 2011 11:18 CET

Nu ska en helnorsk snöman locka vinterturister till Troms i Nordnorge.

- Med självaste snömannen som internationell turistmagnet ska vi skapa ett världscentrum för snö och vinterupplevelser i Troms, säger Morten Torp, på VisitSnowman.

Han är även styrelseledamot i nystartade VinterTroms, där flera researrangörer gått samman för att utveckla vinterturismen.

- Snömannen är en känd vinterikon över hela världen. Och nu ska Nordnorge bli snömannens hemvist, menar Morten Torp, inspirerad av den finska succén med jultomten i Rovaniemi.

Charter och reguljära direktflyg till Troms under vintersäsongen öppnar helt nya möjligheter för vinterturismen, menar Børre Berglund, projektledare för VinterTroms, som nu satsar på att utveckla charterflyg med vintergäster från Storbritannien, Ryssland och Japan.

Som ett led i satsningen kommer även flygplatsen i Bardufoss att få namnet Snowman international airport

visitsnowman.no

visittroms.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.