Följ VisitNorway

​Ski and surf året runt i Nordfjord

Pressmeddelande   •   Mar 18, 2015 13:02 CET

Vårsolen börjar sakta att värma i skidbackarna, men skidåkningen i Nordfjord avslutas bäst med vågsurfning oavsett tid på året.

Området kring Stryn och Nordfjord i Norge är välkänt för sina glaciärer, sina majestätiska fjäll och den vackra kustlinjen. Området brukar ha som bäst förhållanden för utförsåkning mellan månadsskiftet november/december fram till april. Ofta löper säsongen dock året runt. Här finns skidanläggningar i Stryn, Harpefossen, Breimsbygda och Hornindal. Och vågsurfning i Stad.

Skidanläggningen i Stryn har två liftar, barnanpassade liftar och sex nedfarter. Här finns också längdspår. Stryn är också en perfekt utgångspunkt för att utforska områdets bergstoppar genom toppturer, speciellt i vårsolen. Harpefossen Skisenter har sex skidliftar, varav tre är för barn. Här finns också stora områden för åkning i lössnö, samt längdskidåkning och en anläggning för skidskytte. Vid Hornindal Skisenter finns längdskidåkning, utförsåkning och backhoppning samt fina möjligheter till friåkning. I Breimsbygda Skisenter finns totalt fyra liftar: två huvudliftar, en för barn och en för funktionshindrade. För snowboardåkare finns pipe och big jump.

De höga bergen och det speciella klimatet gör det faktiskt möjligt att åka skidor i Nordfjord nästan hela året. I maj brukar Stryn Sommerski öppna. Det sägs vara en av de mest anmärkningsvärda sommarskidanläggningarna i norra Europa. Och vid goda förhållanden är det en mycket speciell upplevelse att åka skidor i solen och värmen i bara shorts eller bikini.

Åretruntåkningen gäller också vågsurfningen i området. Att surfa på vintern längs Nordfjords kust vid Stad är en minst sagt exotisk upplevelse. Nordsjöklimatet ser dock till att skapa ordentligt med vågor även under resten av året. Och med fjällen på en armlängds avstånd är det möjligt att kombinera surfningen och skidåkningen, i så kallad ski and surf.

Mer info finns på www.nordfjord.no eller www.visitnorway.se

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.