Följ VisitNorway

Snart går första direktflyget till världsarvsstaden Röros

Pressmeddelande   •   Jan 18, 2010 09:10 CET

28 januari startar Skyways Express den nya direktlinjen från Stockholm-Arlanda till den norska gamla trästaden Röros, En av de få gruvstäder i världen som är uppförd på UNESCOs lista över världens kulturarv.

Det sker i samarbete med Röros reiseliv och Destination Funäsdalen. Satsningen är en del i ett EU-finansierat projekt.

Flyget tar ca 80 min och prislappen för en t/r-biljett kommer att ligga på 1995 kr.

Direktflyget går torsdagar och söndagar under perioden 28 januari-28 mars 2010.

Inför premiärflyget den 28 januari finns dessutom ett specialerbjudande på 1250 kr för en t/r-biljett. Se www.tillfjalls.se

Vintertid så erbjuder Röros-regionen mer än hundra mil av preparerade skidspår. Här finner du också norsk gourmetmat av högsta klass, baserad på lokala råvaror. Dessutom är det väl värt att besöka Röros för den årliga handelsmarknaden 16-20 februari. Då myllrar det av folkliv, kultur och traditioner, med över 250 utställare.

Och 11-14 mars är det dags för Vinterfestspelen. Den enda Kammarmusikfestival som arrangeras vintertid i Norge. Unika konsertlokaler och dramatisk natur ramar in de musikspäckade festivaldagarna.

Röros.no

Vinterfestspill.no

Skyways.se

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 02
Mobil: +46 704 716 407

Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.