Följ VisitNorway

Storsatsande Voss arrangerar VM i Freestyle

Pressmeddelande   •   Feb 06, 2013 07:34 CET

VM i Freestyle 2013 arrangeras 5-10 mars i Voss Fjellandsby Myrkdalen samt i Oslo Vinterpark. Det handlar om fartfyllda tävlingar i bl a halfpipe, puckelpist, freestylehopp och skicross.

Den 5 mars inleds tävlingarna med halfpipe i Oslo Vinterpark, för att dagen efter fortsätta i Voss.

Tävlingen är ett led i Voss storsatsning inför framtiden. Över 700 milj kr investeras under de kommande åren i det som ska bli en av Norges största alpina skidanläggningar.

Mitt i Fjordnorge, endast två timmars bilresa från Bergen, och en timme från både Sogne- och Hardangerfjorden, ligger den populära skiddestinationen. Regionen hör till ett av Norges mest snösäkra områden, och destinationen lockar med ett 15-tal pister, terrängpark och freestyleområde.

Ett nytt hotell med pistnära läge står dessutom klart att ta emot skidsugna gäster inför säsongen 2012/13. Sedan starten år 2003 har man hittills investerat över 130 milj kr i skildiftar, pister och servicebyggnader.

Oslo Vinterpark, på toppen av Holmenkollen, är huvudstadens högst egna alpina skiddestination.

Här finns 18 pister, elva liftar och en högsta fallhöjd på drygt 380 meter. Tack vare att anläggningen ligger på 500 meters höjd räcker skidsäsongen normalt länge, från december till april. I februari 2012 arrangerade man dessutom VM i snowboard.

www.vossfjellandsby.no

voss2013.no/program

www.fjordnorway.com

www.oslovinterpark.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.