Följ VisitNorway

​Superpåsk väntar i de norska skidbackarna

Pressmeddelande   •   Mar 30, 2015 13:17 CEST

Det har snöat rejält i Norge de senaste dagarna. Snön har inneburit en hel del trafikproblem, men hos skiddestinationerna är det glada miner inför påskledigheten. I Gudbrandsdalen finns gott om snö och de alpina skidorterna Hafjell och Kvitfjell väntar stor tillströmning av skidåkare.

Medan det är grönt, varmt och vår i luften i städerna ligger snön djup i de norska fjällen. Både Kvitfjell och Hafjell har över en meter snö. I backarna råder lysande förhållanden då konstsnön nu fått påfyllning av massor med natursnö.

- Det ser väldigt bra ut inför veckan som kommer och snöförhållandena är som bäst i månadsskiftet mars-april. Det har kommit mycket snö högre upp i fjällen och i de lägre liggande delarna av anläggningarna verkar det kunna bli typiskt påskväder, säger Odd Stensrud, VD för Hafjell och Kvitfjell.

Båda anläggningarna planerar ett flertal aktiviteter till påsk - både för barn och vuxna.

- Påsken i Hafjell och Kvitfjell är lite mer avslappnat än semesterperioderna tidigare under säsongen. Skidåkning i kombination med ett par timmar i en solstol för de äldre och spännande aktiviteter för barn både i och utanför backen är en oslagbar kombination, fortsätter Stensrud.

Han förväntar sig en stor tillströmning av skidåkare, men tror ändå inte att det kommer vara trångt.

- Med så goda snöförhållanden och så många backar öppna som vi har nu finns det gott om plats för alla oavsett nivå. Ett bra tips för de i Hafjell är att testa backarna i den södra delen av anläggningen. Här är det ofta lite färre människor och superskidåkning, säger Stensrud.

Hafjell planerar att ha öppet till den 18 april, Kvitfjell till den 25 april.

- April är den kanske finaste tiden i fjällen för dig som vill njuta av skidsäsongen fullt ut - behagliga temperaturer, gott om plats och avslappnad stämning. Det är en bra möjlighet för de som kan ta några extra dagar ledigt eller för en weekendresa med familjen eller goda vänner, avslutar Stensrud.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.