Följ VisitNorway

​Ta direktflyget till sommaräventyret i Nordland – dramatiska fjäll, Norges vackraste kuststräcka, kulturliv och valar

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2015 14:01 CEST

I Nordland i Norge finns både dramatiska fjäll och landets vackraste kuststräcka, vilket skapar perfekta förutsättningar för sommarens alla äventyr. Med SAS direktflyg till knytpunkten Bodø, tar det bara en och en halv timme från Stockholm.

Förra året startade SAS upp en ny flyglinje direkt mellan Stockholm och Bodø i Norge. Satsningen blev lyckad och i år fortsätter de att erbjuda turister ett enkelt sätt att välja en aktiv sommar i ett av Norges vackraste kustlandskap. Direktflyget trafikerar Stockholm Arlanda - Bodø mellan den 28 juni till 9 augusti.

- Nordland ligger vid polcirkeln och är känt för sina bergsformationer och vackra kustlinje med öar och skär. Här ligger knytpunkten Bodö med enkel access till mängder av aktiviteter, kultur och kustliv, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visitnorway i Sverige.

I Nordland finns allt ifrån lättillgänglig vandring, paddling, surfing, valsafari och cykel till gourmandiska äventyr på regionens charmiga restauranger. Denna del av Norge är också känd för sitt havsfiske. Allra helst under midnattssolen, som blir en trogen resekamrat under sommartid.

Här finns också den vackra Kystriksveien med Norges största skärgård. Det är dramatiskt, kargt och frodigt på en och samma gång. Det är enkelt att upptäcka kusten med båt eller ö-luffa fram bland öarna. Från Bodö går det även färja över till Lofoten, som Tidningen National Geographic Traveller utnämnt till en av världens vackraste öar. 

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.