Följ VisitNorway

The Tall Ships Races seglar mot Bergen och Fredrikstad

Pressmeddelande   •   Jun 02, 2014 09:55 CEST

I juli står både Fredrikstad och Bergen som värdar för The Tall Ships Races och välkomnar över 70 vackra fartyg från länder i hela Europa. 

The Tall Ships Races är en internationell havskappsegling som sedan 1956 arrangeras i olika farvatten varje år. I år seglar fartygen in i Fredrikstad 12-15 juli och i Bergen 24-27 juli. Evenemanget handlar framförallt om att mötas via samsegling och varje år deltar cirka 3000 ungdomar ombord på runt 100 fartyg från ett 20-tal olika länder. Minst 50 procent av besättningarna är mellan 15 och 25 år.

Arrangör är Sail Training International, STI, en ideell förening med säte i England. Deras syfte är att med hjälp av erfarenheter från tjänstgöring på segelfartyg främja ungas utveckling oberoende av nationalitet, kultur, religion, kön eller social bakgrund.

En stor folkfest
Tävlingen är en stor folkfest. Som besökare i Bergen och Fredrikstad kan man förvänta sig gatufester, gratis konserter, marknader och festliga arrangemang, samt chansen att se några riktigt imponerande fartyg. Världens näst längsta segelfartyg Kruzenshtern, som är 123,74 meter långt, deltar exempelvis detta år, liksom många andra kända namn.

 


För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.