Följ VisitNorway

Tidig snö och spännande vinternyheter i Hafjell och Kvitfjell

Pressmeddelande   •   Okt 23, 2018 07:21 CEST

Foto: Vegard Breie

Vintersäsongen förbereds för fullt i Norge. I Hafjell firar anläggningen 30 år med flera spännande nyheter för skidgästerna och i Kvitfjell kunde man åka skidor redan i september. 

Höstskidåkning på lagrad snö i Kvitfjell
Redan nu kan man ta vinterns första skidåk i Kvitfjell. Skidorten har för första gången lagrat snö under sommaren för att kunna öppna redan den 29 september. Resten av anläggningen öppnar upp för säsongen den tredje november.

Den lagrade snön på 40 000 m3 resulterade i en cirka 400 meter lång backe som nu besöks flitigt av entusiaster och skidklubbar. 

Hafjell firar 30 år
I december 2017 lanserades nyheten om Hafjell 360; ny sexsitsig lift, ny toppstation och familjevänliga backar. Utvecklingen av det nya området rapporteras gå enligt plan. Allt beräknas vara klart och öppet helgen den 10-11 november – och det ska firas!

I december 1988 öppnades Hafjell och nu 30 år senare vill anläggningen fira sitt jubileum med en gåva till vintergästerna: en expresslift med värme i sätena och skydd för vinden. Den startar vid Mosetertoppen och går upp till Hafjelltoppen med den nya toppunkten på 1059 meter över havet.

– Detta ger skidgästerna en högfjällsupplevelse och 360°-utsikt över dalen och högfjället. Detta är den bästa gåvan vi kan ge alla våra trofasta och nya gäster under jubileumsåret, säger Odd Stensrud, VD för Alpinco AS.

Öppningen av den nya liften och backarna har barnen i fokus. Efter den officiella invigningen blir det den yngre generationen som får glida nedför den nya backen. På toppen blir det födelsedagskalas med ballonger, kakor och tävlingar.

Tillsammans med ny lift och familjevänliga backar blir också KIDS Mosetertoppen och Frontyard flyttat och förbättrat. Allt detta ingår i en större plan för utvecklingen av Hafjells familjeprofil. Nya KIDS Mosetertoppen flyttas för att ligga mer skyddad än tidigare, men kommer fortfarande vara tillgänglig från Gondolen. Det kommer att utvecklas till ett stort och flackt område med två bandliftar och ny kiosk- och toalettanläggning. 

Mer information: 

Kvitfjell

Hafjell

Visitnorway - Skidåkning i Norge

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.