Följ VisitNorway

Toner och smaksensationer i Trondheim

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2014 09:07 CEST

I sommar uppstår ljuva toner i Trondheim. På Norges största kulturfestival kan besökaren uppleva allt från jazz och rock till klassiskt och opera. Och Lars Winnerbäck kommer också på besök.

Olavsfestdagene i Trondheim är Norges största och bredaste kulturfestival, med både jazz, rock,
klassisk musik, teater och opera på programmet. Den mer än tusen år gamla handelsstaden i Trøndelag lockar med över 300 arrangemang och artister från hela världen. I år får eventet många celebra besök, bland annat från svenska Lars Winnerbäck.

Konserter och marknad
Mellan den 26 juli och tredje augusti lockar arrangörerna med ett 20-tal scener och ett stort antal konserter. Dessutom bjuds det på historisk marknad och guidade vandringsturer, med bland annat
katedralen Nidarosdomen som en av attraktionerna.

Stor matfestival
Samtidigt som kulturfestivalen arrangeras Norges största matfestival mellan den 31 juli till andra augusti. Då får man som besökare smaka på många av områdets traditionella rätter och lokala delikatesser.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.