Följ VisitNorway

Tre nya spektakulära hotell i Norge

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2018 08:12 CEST

Ydalir Hotel

Lyxigt i Griegs fotspår

I den gamla byggnaden Bergens Kreditbank har ett nytt lyxigt hotell öppnat sina dörrar – och det hedrar en av de största norska kompositörerna någonsin.

Opus XVI är uppkallat efter Edvard Griegs ikoniska pianokonsert i A minor, och hotellet drivs av Britt Marie Grieg och hennes man Alexander som är släkt med kompositören.

Efter intensiva renoveringar har hotellets 65 rum inretts i en klassisk, modern stil. Förutom exklusiv standard är hotellet utrustat med ett bibliotek och en utställning med inblick i Edvard Griegs liv och arbete.
Opus XVI

Utsikt över Svalbards glaciärer

I Longyearbyen på Svalbard högt upp i norr har en gammal hotellpärla rustats upp för nya turister. Spitsbergen Hotel, som ursprungligen öppnades 1947, har döpts om till Funken Lodge efter att i många år fungerat som logi för tjänstemän i gruvbolaget Store Norske. Hotellet är helt förnyat med betoning på elegans och komfort.

Biblioteket erbjuder ett rikt utbud av polarlitteratur, och som gäst kan man delta i exklusiva vinprovningar. Dessutom är Funken Lodge välsignad med utsikt över glaciärerna Larsbreen och Longyearbreen.
Funken Lodge

Norges första campushotell

I Stavanger har stadens universitet nu sitt eget hotell. Ydalir, landets första campushotell, öppnade i mars.

Trots att Ydalir är öppet för alla fokuserar det specifikt på den akademiska scenen i staden – både som en plats där gästerna på universitetet kan bo och träffas, och som en arena för forskning och vetenskap. Allt överskott från hotellet ges till utbildningsinstitutionen.

Rummen är ljusa och luftiga, med fönster som sträcker sig från golv till tak med en vacker utsikt över vad hotellet beskriver som "den gröna bakgården i Stavanger".
Ydalir

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.