Följ VisitNorway

​Tre vandringstips i Narvik

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2016 13:07 CEST

Foto: Stetind Norges Nasjonalfjell av Arnt Øverbyhagen

Narvik i norra Norge är ett kontrasternas område, med storstadens puls och vildmarkens ödslighet sida vid sida. Det ger stora möjligheter att kombinera stadslivet med exempelvis vandring. Här kommer tre vandringstips i Narvik-regionen.

Narvik stad är en perfekt utgångspunkt för både enklare vandringsturer och spektakulära och lite mer krävande bergsbestigningar. Här är tre tips på vandringar och bestigningar i närområdet.

1. Stetind

Ur ett vandringsperspektiv är Narvik-området troligen mest känt för gemene man för att Norges 1391 meter höga nationalfjäll Stetind finns här. Berget har sedan urminnes tider varit ett karakteristiskt landmärke för sjöfarare. Att ta sig till toppen är inte speciellt svårt, men innefattar en exponerad kamvandring, och för de som vill finns därför guidade turer till toppen.

2. Rallarveien

Rallarveien är en populär vandringsled som går från Abisko i Sverige till Rombaksbotn vid Rombaksfjorden. Den går genom ett orört landskap med berg, dalar och vattenfall. Leden är den gamla tillfartsväg som användes när rallarna byggde järnvägen Ofotbanen, ett arbete som startade 1885 och avslutades 1902. Totalt mäter leden omkring 70 km, men genom att ta tåget till Katterak kan man vandra en kortare sträcka om 6 kilometer till Rombaksbotn och sedan ta en färja till Narvik. Vandringen är relativt enkel och passar de flesta. Förutom att vandra går det också utmärkt att cykla Rallarveien.

3. Tredjetoppen

Narviksfjellets närhet till Narvik stads centrumkärna gör det väldigt lättillgängligt för dagsäventyr – förutom vandring även mountainbike och höghöjdsbana. Högsta punkten är Tredjetoppen och mäter 1272 meter över havet. Det finns en linbana upp till 656 meter. Vandringen därifrån upp till toppen är krävande, men relativt okomplicerad. Från toppen belönas man med en panoramautsikt över Ofotfjorden, Narvik stad och fjäll. Även Tredjetoppen bjuder på guidade turer till toppen.

Se www.visitnarvik.com och www.visitnorway.se/resmal/nord-norge/narvik/ för mer information.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.