Följ VisitNorway

Utforska hela Norge till ett paketpris

Pressmeddelande   •   Jun 18, 2015 07:24 CEST

Ett nytt samarbete mellan hotellkedjan Scandic och flygbolaget Widerøe gör nu Norgesemester till en prisvärd sådan. Utforska några av de mest äventyrliga och vackra platser som Norge har att erbjuda – till ett fast pris.

Norge är ett land som är fyllt till bredden med äventyr. Nu finns det en möjlighet att på ett enkelt och prisvärt sätt upptäcka just detta. För under 8000 norska kronor per person kan du nämligen resa och bo i landet under 14 dagar. Detta tack vare ett nytt samarbete mellan flygbolaget Widerøe och hotellkedjan Scandic.

Norge Rundt-biljetten
Widerøe har länge erbjudit Norge Rundt-biljetten, som ger ett obegränsat antal flygningar under två veckor. Nu expanderar Scandic erbjudandet genom att ge resenärerna möjlighet att bo på Scandic-hotell under 14 dagar, till det pris som det kostar att flyga.

En äventyrsdestination
Satsningen på det prisvärda paketet ligger rätt i tiden. Norge klättrar nämligen på listan över världens mest attraktiva destinationer för äventyrsresor. Enligt listan Adventure Tourism Development Index (ATDI) ligger Norge högt i kurs när det gäller äventyr, världen över. Norge klättrade från en sjätte plats 2013 till en imponerande fjärde plats 2014.

Svenskar vill uppleva Norge
En tydlig trend visar att allt fler turister vill uppleva mer på semestern – och allt fler svenska turister vill upptäcka grannlandet. Antalet svenska övernattningar i Norge ökar för varje år och en orsak kan vara den gynnsamma valutakursen.

6 tips inför Norge-semestern:
Dessa destinationer kan upplevas med Norge Rundt-biljetten:

1. Honningsvåg, Nordkap
Om du utgår från Honningsvåg kan du uppleva den nordligaste punkten Nordkap på ett mycket speciellt sätt. Som den forna tidens äventyrare kan du ta sjövägen till klippan och klättra uppför den branta bergssidan från Hornvika. När du når toppen kan du njuta av den spektakulära utsikten i midnattssolen.

2. Lofoten
I Svolvær är den storslagna naturen i fokus. Du kan bland annat uppleva det mäktiga fisket, eller vandra upp till Djevelsporten. Gillar du blöta utmaningar kan du testa surfing vid en av världens bästa surfstränder, Unstad. Ett annat bra sätt att uppleva Lofoten på är med cykel. Genom Widerøes Fly och Bike kan du flyga till Leknes och cykla till Svolvaer, för att sedan bo på Scandic i Svolvær. På hotellet kan du fiska sej från ditt eget sovrumsfönster.

3. Bodö
I Bodö finns det något för alla. Du kan ta en ribtur ut till Paradisbukta och njuta av din frukost. Du kan testa forsränning i Saltströmmen eller glaciärvandra på Svartisen. Är du ute efter något kulturellt kan du besöka Norland Musikkfestuke eller vandra i Hamsunds fotspår vid den gamla handelsplatsen Kjerringøy.

4. Bergen och Fjordnorge
Bergen kallas ofta för Vestlandets huvudstad och det med goda skäl. Bergen har mycket att erbjuda med fiskmarknad, natur och ett pulserande nattliv. Vandringen upp till Fløyen ger vackra vyer och är en stor naturupplevelse. En mer fartfylld tur får du om du testar forsränning i Bergens hamn. Njut av god mat på restaurang Ørnen på bryggen och få en bra start på dagen med frukost på Scandic Neptun. Från Bergen flyger Widerøe till 11 destinationer i Fjordnorge. Flyg till exempel till Sogndal och gör en utflykt till Flåm, upplev stavkyrkor och Sognefjorden. Utforska Geiranger från Ørsta eller Ålesund och flyg till Førde för forsränning och övernattning på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa.

5. Sandefjord
Sandefjord är porten till resten av Vestfold, men har också mycket att erbjuda i sig. Du kan återuppleva valfångstens glansdagar och gå ombord på valfångstfartyg som ligger vid kajen. Den kulturella kan besöka Slottsfjellfestivalen i grannstaden Tønsberg. På kvällen kan du njuta av färska skaldjur på vackra Hvasser och bo på Scandic Havna.

6. Helgeland
Helgeland erbjuder fantastiska vyer och stora naturupplevelser. Från Sandnessjøen kan du vandra längs med markerade leder upp på topparna i bergskedjan ”De sju systrarna”. För att ladda batterierna kan du njuta av lokala bakverk på Scandic-hotellet och restaurangen med samma namn; De syv søstre.

Norge Rundt-biljetten:
För under 8000 NOK kan du denna sommar resa obegränsat med Widerøe och bo på Scandic-hotell i två veckor.

  • Med Norge-Rundt-biljetten kan du flyga obegränsat i Norge under två veckor mellan 18/6-27/8, 2015. Du kan köpa en zon för 2790 NOK, två zoner för 3390 NOK eller hela Norge för 3990 NOK. Se wideroe.no/norgerundt
  • För 3990 NOK kan du bo 13 nätter till ett fast pris på 70 av Scandics hotell. Erbjudandet varar mellan den 18/6 till och med den 27/8 och gäller för en person i dubbelrum.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.