Följ VisitNorway

Brant linbana invigs i norska Loen: 1000m från fjord till fjäll

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2017 08:54 CET

Den 20 maj öppnar Norges nya linbana i Loen, redo att transportera gäster uppför fjället Hovens höga fjällsida. Loen Skylift blir en av de brantaste linbanan i världen – den går 1000 meter över fjorden och ger en fantastisk panoramautsikt över landskapet. Uppe på toppen finns äventyrliga aktiviteter både sommar och vinter.

.

Turen med den nya Loen Skylift tar fem minuter och målet är att minst 40 000 turister ska ta linbanan upp och ned redan i år. Drottning Sonja av Norge kommer att inviga Loen Skylift den 20 maj 2017. Den kommer sedan att vara tillgänglig för allmänheten året runt. – Loen Skylift är den snabbaste och enklaste vägen till det bästa som norska fjäll har att erbjuda. Turen från fjord till fjäll tar bara någon minut. Högt, brant och tryggt kommer du att transporteras tusen höjdmeter upp till fjället Hoven, säger Richard Grov, VD Loen Skylift.


En framtida ikon

Bente Bratland Holm, reselivsdirektör på Visit Norway tror att nytillskottet ger området en mycket ljus framtid. Linbanan möjliggör enkel åtkomst till den mängd aktiviteter som erbjuds uppe på toppen. Lägg till utsikten, med vackra fjordar, spektakulära fjäll och glaciären Jostedalsbreen i bakgrunden. 
– Loen Skylift gör fantastiska naturupplevelser i området tillgängliga för alla. Vi har tro på att detta blir en stor favorit inom en snar framtid, säger hon.

Lokal mat och Via Ferrata
På toppen av Hoven finns en rad aktiviteter både sommar och vinter. Från Hoven har du tillgång till kilometervis med vandringsleder och på vintern kan du gå med snöskor, åka längdskidor eller gå på topptur. Den berömda Via Ferrata Loen, med Gjølmunnebrua (den längsta Via Ferrata-bron i Europa), slutar uppe på Hoven. När du har kommit till toppen, kan du njuta av en middag med lokala råvaror på restaurangen vid kanten av klippan, innan linbanan tar dig tillbaka ned till Loen.

Kontakt:
Mer information om Loen Skylift: www.loenskylift.no
More photos: https://drive.google.com/open?id=0Byh2Pg_jlUedVUM5REM4U1NUTnc

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.