Följ VisitNorway

Världens nordligaste cykellopp kan ge uppsving för norsk turism

Pressmeddelande   •   Aug 22, 2014 14:47 CEST

Det nordligaste cykelloppet i världen, Arctic Race of Norway, lanserades 2013. Förra veckan var det dags för årets upplaga och Visitnorway, som är stolt samarbetspartner, tror att loppet kan leda till att fler få upp ögonen för Norge som turistdestination. Loppet visar nämligen upp något av det bästa i Nordnorges vilda, vackra natur; bland annat Europas nordligaste punkt Nordkap och världens nordligaste stad Hammerfest.

Förra året stod Lofoten, Bodö och Harstad i centrum då Arctic Race of Norway arrangerades för första gången. Med årets upplaga, som ägde rum mellan den 14 och 17 augusti, gick man ett steg längre och världens cykelelit möttes 400 kilometer ännu mer norrut. Den första etappen startade i Hammerfest, den nordligaste staden i världen, och hade sin mållinje på Nordkap. Under de två följande dagarna fick cyklisterna uppleva Honningsvåg, norrskensstaden Alta och en klättring uppför Kvænangsfjellet.

– Vi är verkligen glada över att vara en del av detta stora arrangemang. Arctic Race of Norway är ett perfekt tillfälle att uppmärksamma Visitnorway och marknadsföra Norge som turistdestination. TV-tittare från hela världen – i mer än 180 länder – har sett hela, eller delar av loppet hemifrån och en stor skara åskådare har varit på plats i Norge, säger Per-Arne Tuftin, turismdirektör på Innovasjon Norge.

ElitcyklisterLoppet omfattade totalt en sträcka på 708 kilometer genom Nordnorge, så långt norrut som ingen cykeltävling någonsin har ägt rum. Tävlingen kan skryta med stora namn som visar vilken succé årets lopp blev – arrangörerna har välkomnat många välkända team. Bland dem fanns bland annat norska cykelstjärnor som Thor Hushovd, Alexander Kristoff, och Lars-Petter Nordhaug. De mötte i sin tur kända cyklister som Marcel Kittel från Giant Shimano, som vann den sista etappen i årets Tour de France. Så många som nio av de 20 lag från Tour de France befann sig i norra Norge förra veckan: Belkin Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Bretagne-Séché Environnement, Cannondale, Cofidis-Solutions krediter, IAM Cykling, Jätte Shimano, Katusha och NetApp-Endura.

– Vi tror att Arctic Race of Norway återigen kommer att ge Norges och Nordnorges turism ett stort lyft, och att detta kommer att inspirera potentiella turister att komma hit, för både cykelturer och andra upplevelser som vi har att erbjuda. Vi är förväntansfulla på att se vilket resultat årets tävling kommer att ge, säger Per-Arne Tuftin.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.