Följ VisitNorway

Vild vandring och cykel nära kulturstaden Bergen

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2012 09:23 CEST

Anrika Bergen har småstadscharm och atmosfär. Den klassiska kuststaden är en naturlig  utgångspunkt för dagsturer på fjordarna..

Här finns också en rik kulturtradition, med en av världens äldsta symfoniorkestrar, professionell balettensemble, en spännande musikscen med jazz och blues, flera festivaler och repertoarteatrar. För den äventyrslystne finns vildmarken alldeles nära. Bergen är omgiven av  branta fjäll, där företaget Bergen Base Camp arrangerar tretimmarsvandringar från toppen av «husberget» Ulriken, 643 meter över havet. Bergen Base Camp lockar även med klättring, terrängcykling, kajak och rafting i närområdet.

Ett riktigt rullande äventyr är en spännande  tur med terrängcykel längs Geirangerveien, från Djupvasshytta på drygt tusen metershöjd, ner till fjorden.

www.visitbergen.com

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.