Följ VisitNorway

Vinterns nyheter: Oslos egen vinterpark bygger ut med sexstolslift

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2012 08:33 CEST

Tryvann vinterpark i Oslo satsar stort även inför vintersäsongen 2012/13. En ny snabbgående sexstolslift i skidområdet Wyller gör att den alpina skidanläggningen bjuder på än mer effektiv utförsåkning i vinter.

Vinterparken, på toppen av Holmenkollen, har byggts ut och moderniserats rejält under de senaste åren. Kostnaden för det pågående projektet, som innebär både nya liftar, pister, snökanoner och barnområden, beräknas hamna på 200 miljoner kr. I februari 2012 arrangerade Tryvann dessutom VM i snowboard.

I dag erbjuder vinterparken skidåkarna 18 pister, elva liftar och en högsta fallhöjd på drygt 380 meter. Tack vare att anläggningen ligger på 500 meters höjd räcker skidsäsongen normalt länge, från december till april.

VisitOslo erbjuder ett särskilt skidpaket med övernattning, liftkort på Tryvann samt det förmånliga Oslokortet. Skidor finns att hyra vid vinterparken.

www.tryvann.no

www.visitoslo.com

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.