Följ VisitNorway

​Vinterns skidnyheter i Norge

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2015 09:28 CEST

Med en säsong som varar drygt sex månader och bjuder på goda snöförhållanden mest hela tiden får allt fler upp ögonen för norska skidanläggningar. Inför vintern investerar de rejält. Här är årets skidnyheter från Norge.

Hafjell

Eftersom Hafjell är värd för ungdoms-OS i februari nästa år har man gjort flera stora investeringar om totalt 80 miljoner NOK till den kommande säsongen, som också kommer de vanliga skidgästerna till godo.

Den största investeringen är en helt ny snökanonanläggning på den södra sidan av berget och som gör Hafjell ännu mer snösäkert. I samband med detta har man också tredubblat vattenkapaciteten – 20000 liter vatten per minut kan nu pumpas in i anläggningen.

En annan stor nyhet är en helt ny skicrossbana. Den nya banan kommer troligen vara Norges enda i fullskala. Dessutom byggs en ny slopestylebana. Tillsammans gör de två investeringarna att Hafjell blir intressant för en typ av freestylearrangemang som tidigare inte har funnits i Norge.

Se www.hafjell.no.

Kvitfjell

Snötidiga Kvitfjell blir i år en av Norges mest kompletta alpinanläggningar på grund av bland annat ett betydligt större område för offpiståkning. Detta på grund av att man huggit ner och tunnat ut skog på den västra och östra sidan av berget - områden som tidigare bara varit kända för de riktiga puderentusiasterna görs nu mer tillgängliga.

Den andra stora nyheten är för barnen och barnfamiljerna. Barnområdet vid välkomstcentret blir många gånger större och dessutom har det byggts en ny 80 meter lång bandlift.

Se www.kvitfjell.no.

Norefjell

I Norefjell är vinterns största nyhet en ny snökanonanläggning i Gamleveien som borgar för att man ska kunna öppna tidigt. Vidare finns en ny lift och en ny park med belysning som möjliggör för kvällsåkning. Dessutom har man satsat på en tidtagningsutrustning så att man antingen kan köra mot sig själv och se förbättringar eller mot kompisarna och se vem som är snabbast.

Se www.norefjell.no.

Skeikampen

Den stora nyheten hos familjedestinationen Skeikampen i år är ett ökat fokus på toppturer. Bland annat har man en fast veckodag för guidade turer och utlåning av utrustning. En annan nyhet är ett ökat fokus på Personliga tränare i skidskolan. Vidare har man ett utökat aktivitetsområde utanför Skeikampen och upprustat Velkomstcentret och Thon Hotel Skeikampen.

Se www.skeikampen.no.

Geilo

Norges äldsta skidanläggningen i Geilo kommer om allt går som det ska att öppna för träningsgrupper redan den 12 september i år. Det är möjligt dels på grund av en ny snökanonanläggning som kan göra snö i plusgrader, men också på grund av att snö från förra säsongen har lagrats under sommaren under en speciell duk.

Se www.geilo.no.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.