Följ VisitNorway

Vinternytt i Hafjell, Kvitfjell och Norefjell

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2017 07:32 CEST

Hafjell.no

Medan hösten är på intågande i Sverige rustar vårt snösäkra grannland inför ännu en skidvinter. De norska orternas utbud är stort och passar såväl fjällvana, som familjens minsta nybörjare. Här är några av säsongens nyheter från Hafjell, Kvitfjell och Norefjell.

Premiär för Kvitfjells tredje fjällsida
Denna säsong invigs äntligen Kvitfjells tredje fjällsida – Kvitfjell Varden. Det innebär att Kvitfjell får två nya liftar och två nya nedfarter inför säsongen 17/18. Till en början byggs familjevänliga gröna nedfarter, som blir ett komplement till de något tuffare backarna på västsidan. 

I år öppnar Kvitfjell upp Familjebacken och Familieheisen redan den fjärde november, med ett parkutbud tillgängligt för de allra ivrigaste.
Kvitfjell.no

Ny nedfart och mer snö i Hafjell
Hafjells stora nyhet är en ny backe som går från toppen av Fjellheisen ned mot Mosetertoppen via Buåsløypa. Nedfarten på 1200 meter är grön och familjevänlig. Den är det första steget i en större satsning inom området kring Mosetertoppen. I samband med Hafjells 30-årsjubileum i november 2018 ska det nya projektet ”Hafjell 360”
stå färdigt, med ny stollift, stugtomter och ännu fler backar.

Säsongen 17/18 investerar Hafjell också i 21 nya snökanoner, varav 11 är mobila och kan flyttas efter behov. Målet är att förlänga säsongen ytterligare. I år förväntas Hafjell öppna upp för vintergäster den 11–12 november.
Hafjell.no

Norefjells nya lift
Vackra Norefjell är en favorit för många svenskar – särskilt för göteborgare, då de bara har fyra timmars resväg. Skidorten är känd för att ha ett fördelaktigt läge och samtidigt vara mycket fridfullt. Inför vintersäsongen kan besökare förvänta sig en ny expresslift med sex säten. Den nya liften gör resan mellan Bøseterområdet och centralområdet mycket enklare och roligare då fokus ligger på komfort. Liften skyddar mot vind och har värme i sätena. Den är också snabb, men saktar ned vid av- och påstigning för att vara enkel att åka för både barn och vuxna. Den nya liften öppnar den 1 december i år.
Norefjell.com

Mer om skidåkning i Norge: Visitnorway.se


För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.