Följ VisitNorway

Visitnorway först i världen med 360 graders film

Pressmeddelande   •   Dec 20, 2011 09:50 CET

Visitnorway kan lova dig en riktig adrenalinkick från din soffa, när de nu som första webplats i världen kan presentera 360 graders video av basejump från Flo i Stryn.

Den nya 360 graders filmen ska få turister att kippa efter andan och intresserade världen över kan följa med i hoppet, vända och vrida på kameran och zoma sig in där de önskar.

Visitnorway blir i och med detta den första reiselivsportalen i världen med interaktiv film. Filmen ska följa upp den stora popularitet som 360 graders bilderna på visitnorway har genererat.

Närmare naturen

-Närmare naturen kommer du inte, utan att vara där själv, säger Per-Arne Tuftin reselivsdirektör i Innovasjon Norge.  Detta är ett fantastiskt sätt att uppleva både spänning och norsk natur i fantastiskt samspel, fortsätter han.

Internet har för länge sedan blivit den främsta informationskanalen för reslystna världen över, och allt fler planerar och söker inspiration till sina framtida resor på internet. Den nya filmen kommer att ligga på Visitnorway och är anpassad för en viral spridning på Facebook.

-Möjligheten att se en destination i 360 grader format, att kunna vrida och vända på kameran och zooma in sig på de områden som man önskar är ett fantastiskt verktyg för användaren och triggar reslusten, säger Tuftin.  

Skapar stor trafik

De nya bilderna och filmerna på visitnorway skapar ett enormt intresse. - Efter ett pilotprojekt med Making Views interaktiva 360˚ panorama teknologi, visar besökstalen på Visit Norway en stor ökning. Panoramavisningen av Geiranger-Trollstigen-Ålesund-området har vissa perioder varit den mest visade sidan på visitnorway och besökts av över en miljon unika besökare, säger Tuftin.

Den nye filmlösningen är utvecklad av Making View, som i mer än 10 år har jobbat med 360 graders panorama. - Vi är stolta av att kunna presentera denna nya unika filmteknologin tillsammans med Visit Norway och vi ser fram emot att lansera fler unika 360 graders filmer framöver, säger Are Vindfallet, VD Making View.

Se filmen här: http://www.visitnorway.com/en/Games-and-more/Wingsuit-Video

 

Kontaktpersoner:

Per-Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge, telefon +47 909 94 898
E-post: per-arne.tuftin@innovasjonnorge.no

Are S. Vindfallet, daglig leder, Making View, telefon +47 995 25 200, E-post: asv@maikngview.no,

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.