Följ VisitNorway

VisitNorway satsar på ökad säkerhet i norska fjäll

Pressmeddelande   •   Aug 11, 2017 13:21 CEST

Antalet räddningsaktioner vid de mest attraktiva norska fjälltopparna, har ökat kraftigt de senaste åren. Därför tar VisitNorway nya grepp och lanserar en informationskampanj för att vända trenden.

Turistbranschen i Norge välkomnar den nya kampanjen och tror att den kommer att bidra till en trevligare upplevelse för alla som besöker fjällen, säger Visitnorways reselivdirektör Bente Bratland Holm. Med bättre förkunskaper hos turisterna, hade vi kunnat undvika flera av sommarens räddningsaktioner. Därför hoppas vi att de nya säkerhetsfilmerna, ska bidra till ökad kunskap om hur det är att vistas i de norska fjällen, säger Bente Bratland Holm.

Rekommenderar guide
Intresset för att uppleva norsk natur har exploderat bland både norska och utländska turister, vilket är en positiv trend. Men samtidigt är det oroväckande när köerna till de mest populära turistdestinationerna ständigt blir längre och räddningsaktionerna blir allt fler, då många är oförberedda på längre turer i fjällmiljö. Det är även viktigt att värna om de norska naturresurserna och ha en strategi för hållbar turism, så att fjällmiljöerna inte slits allt för mycket.

Med ett antal nya filmer om säkerhet i de norska fjällen i allmänhet och om fem av Norges mest besökta destinationer i synnerhet, vill VisitNorway ge turisterna bra förutsättningar att uppleva fjällen på ett säkert sätt.

Inspelningarna är gjorda på Norges mest besökta destinationer i fjällmiljö: Trolltunga, Preikestolen, Kjerag, Romsdalseggen och Besseggen.

- Bra kläder, tillräckligt med proviant och inte minst att ha bra koll på väderleksrapporterna innan man ger sig ut på tur. Om någon undrar vad man bör packa med sig på fjället, så finns det information om detta på VisitNorway. För de som är ovana att gå i fjällen, rekommenderar vi att gå tillsammans med en guide. Dels för att man då färdas säkrare, men också för att det ger en trevligare helhetsupplevelse med information om kultur, natur och historia, säger Bente Bratland Holm.

Ärlig information
Filmerna ger en ärlig bild av de förhållanden besökarna kan förvänta sig.Omgivningarna visas i både solsken och dåligt väder och ger konkreta tips till vad man bör förbereda sig på, innan man ger sig iväg.

På Visitnorway.se finns det nu en sida om säkerhet och här kan man se de fem säkerhetsfilmerna. Filmerna finns översatta till en rad olika språk, för att nå ut till många olika nationaliteter.

Se filmerna här:

https://www.visitnorway.se/planera-resan/sakerheten-framfor-allt/i-bergen/vandra-sakert-i-sommar/

Länk till Vimeo där filmerna kan laddas ned: https://vimeo.com/visitnorway/videos

Kontaktpersoner:

Haaken Christensen, projektledare naturbasert reiseliv, tel + 47 99 79 76 00
Caroline Lundkvist, Pressansvarig Visitnorway Sverige, tel +46 70 716 407

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.